Kūrenimo taisyklės

kurenimo-taisykles
kūrenkite kuo sausesniu kuru;

nekūrenkite storomis malkomis. Storesnes nei 12 cm perskelkite;

drėgnas malkas skaldykite smulkiau;

malkos turi būti 5 cm trumpesnės už ugniavietę;

malkas į pakurą kraukite standžiai, tarp pliauskų palikite tik nedidelius plyšelius;

dažnai valykite pelenę;

švarus ir šviežias oras įšyla kelis kartus greičiau nei užsistovėjęs, todėl patalpą, prieš kurdami, išvėdinkite;

įkurdami krosnį niekada nenaudokite benzino ar žibalo. Ant malkų pakanka užberti žiupsnelį druskos;

jeigu sumažėjo trauka, kuras dega silpnai, atidarius kūryklos dureles dūmai veržiasi į patalpą, skubiai valykite dūmtraukį;

traukos nebus, jeigu dūmtakiuose ir dūmtraukyje susikaupė šaltas oras. Jį sušildysite valymo angoje sudeginę popieriaus gniužulą ar skiedrą;

jeigu trauka bloga, ugnis pakuroje raudona su tamsesnėmis juostomis, o iš dūmtraukio virsta tamsūs dūmai;

aiškiai balta dūmų spalva ir ūžesys dūmtraukyje praneša apie pernelyg didelę trauką;

geltoni auksinė liepsnos spalva - trauka tinkama;

jeigu pakuroje kartkartėmis sudeginsite bulvių lupenų, ant dūmtraukio sienelių nesikaups suodžiai;

jeigu dūmtraukis rasoja, išeinančiosios dujos pernelyg šaltos. Reikia kūrenti sausesnėmis malkomis;

krosnies nereikia perkaitinti. Išorės paviršiaus temperatūra neturi viršyti 80 °C.

 

Nuorodos